40.000 euro pentru romanii din diaspora

40.000 euro pentru romanii din diaspora

Esti cetatean roman, cu varsta de cel putin 18 ani, poti sa faci dovada rezidentei sau a domiciliului in strainatate in ultimele 12 luni pana la data inscrierii in program  si vrei sa iti infiintezi o afacere in Romania?
Poti accesa finantare de pana la 40.000 euro pentru infiintarea unei afaceri nonagricole in mediul urban, daca :
–       ai resedinta sau domiciliul in Romania, dar nu in Bucuresti-Ilfov,
–       ai infiintat o societate comerciala in strainatate si ai experienta in domeniul in care vrei sa initiezi afacerea sau
–       ai un contract de munca sau de colaborare in domeniul în care doreşti să iniţiezi afacerea sau
–       ai finalizat studii de specialitate sau detii documente ce atestă certificări/formări ca urmare a unor cursuri de scurtă durată in domeniul in care vrei sa initiezi afacerea.
Adica poti fi  şomer, persoana inactiva (persoana cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani care nu se încadreaza nici în populația ocupată și nici în cea aflată în șomaj -de ex. student, persoana casnica), persoana care are un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă etc.
Tinerii cu varsta de pana la  24 de ani care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă nu pot primi finanţare prin acest program. Pensionarii nu fac parte din grupul țintă al prezentului apel.
Persoanele fizice nu pot avea calitatea de asociat, administrator, reprezentant legal sau angajat în cadrul a mai mult de o întreprindere înființată în cadrul acestui program (ceea ce inseamna ca nu puteti participa decat cu o singura cerere de finantare).
Poti obtine pana la 40.000 euro ( in lei) , 100% nerambursabil din cheltuieli eligibile ,  pentru infiintare si dezvoltare firma in doua transe:
–       75% din ajutorul aprobat, reprezentând prima tranșă de finanțare
si
–       dacă în primul an de funcţionare a noii companii, antreprenorul realizează venituri echivalente cu 30% din valoarea finanţării iniţiale, vei mai putea primi o a doua tranşă de bani, reprezentând diferența până la valoarea totală a ajutorului de minimis.

Adica daca ajutorul  aprobat este de 40.000 euro, prima transa va fi de 33.750 euro.  Daca in decurs de 12 luni realizezi venituri de minim 10.125 euro, primesti si diferenta de bani pana incidenta ajutorului aprobat.
In cazul in care primesti finantare trebuie sa ai in vedere ca este obligatorie:
–  angajarea a minimum 2 persoane în cadrul afacerii sprijinite, care vor avea, în mod obligatoriu, domiciliul sau reședința într-una din regiunile mai puțin dezvoltate, în mediul urban sau rural
– asigurarea funcționării întreprinderii pe o perioadă de minimum 12 luni la care se adauga perioada de  sustenabilitate de minimum 6 luni, în care beneficiarul să asigure continuarea funcționării afacerii, inclusiv cu obligația menținerii locurilor de muncă
– respectarea obiectivelor asumate prin planul de afaceri aprobat in cadrul proiectului.

Pentru formarea sau îmbunătățirea competențelor în domeniul antreprenorial poti urma cursuri, cu costuri 0 lei, subventionate in cadrul programului.

Ajutorul financiar nerambursabil se va acorda in urma unui concurs, in care se va face o selectie de planuri de afaceri pe baza unor criterii ce vor fi anuntate.

Cei interesati:
1.Urmariti pagina noastra de facebook printr-un like si da-ti share sa ajunga la cat mai multe persoane. Acolo vor fi postate multe informatii actualizate.
2.Vom realiza un grup cu circuit inchis unde vor fi membri cei ce au confirmat interesul. Acest grup are rolul sa va coalizeze, sa distribuim urmatorii pasi si sa faciliteze comunicarea dintre noi si potentialii beneficiari de microgrant.
3.Incepeti sa creionati ideea pentru care veti solicita finantarea, avem nevoie sa incepem impreuna cu dvs sa o ajustam in acord cu cerintele specifice ale finantatorului.
4.Cei interesati vor da mail la ovidiu.tuduruta@packedforfunding.ro cat si la office@packedforfunding.ro
Incepem sa construim baza de date

Echipa Packed for Funding
www.packedforfunding.ro

https://www.facebook.com/packedforfunding.ro/