Diaspora Start-up

Diaspora Start-up

Astazi, revenim cu un concept de aplicatie informatica ce se incadreaza perfect in  suma de 40.000 euro.
Aplicatia descrisa de noi este dedicata companiilor de tip print shop, dar acelasi concept poate fi replicat sau multiplicat si unor altor concepte care pot fi centralizate.
Avem deja experienta cu conceptualizarea unui centralizator digitalizat, asa ca va stam la dispozitie.

Va reamintim ca avem un grup unde gasiti o comunitate interesata de aceasta oportunitate de finantare. Asteptam mailuri la adresele de mai jos sa va inscriem.

Suntem acolo un grup dinamic!

office@packedforfunding.ro
ovidiu.tuduruta@packedforfunding.ro

APLICATIE  INFORMATICA  CU  GEOLOCALIZATOR   (exemplu de afacere)

Aceasta companie isi propune sa faca din activitatea de printare o activitate usoara.
Afacerea va crea, dezvolta si mentine un portal web, avand caracteristici de web design personalizat si cu facilitate de tip geolocalizator, un portal web pentru Centre de Printare si Copiere prin intermediul careia un utilizator va putea:
1.      Localiza cele mai apropiate magazine specializate din zona utilizatorului.
2.      Filtra magazinele dupa serviciul dorit
3.      Filtra magazinele dupa pret
4.      Filtra magazinele dupa timpul de executie
5.      Filtra magazinele dupa programul de lucru
6.      Plasa comenzi de imprimare
7.      Beneficia de facilitatea de plata on-line

Ne adresam in prima faza pietei locale cu posibilitate de extindere la nivel national sub forma de franciza. Web design personalizat, cunoscut sub acronimul englez RWD (Responsive Web Design) este o filozofie de design și dezvoltare destinată adaptării apariției de pagini web pentru dispozitivul utilizat pentru vizualizare. Astăzi paginile web sunt afișate pe mai multe tipuri de dispozitive, cum ar fi tablete, Smartphone-uri, cărți electronice, calculatoare, și asa mai departe. Mai mult, fiecare dispozitiv are caracteristicile sale specifice: dimensiunea ecranului, rezoluție, putere CPU, capacitatea de memorie, printre altele. Această tehnologie își propune ca, deși cu un design unic sa poată fi vizualizată de pe orice dispozitiv.
Utilizarea de dispozitive mobile este în creștere, dispozitivele de genul tabletelor și telefoanelor inteligente mărindu-și vânzările în ultimii ani și în acest fel, navigarea pe internet pe astfel de dispozitive a devenit din ce în ce mai comuna. Acesta este motivul pentru care Responsive Web Design a devenit atât de popular, deoarece aceasta este o tehnologie ce propune o soluție web ce permite vizualizarea web atât pe un dispozitiv desktop cât și pe unul mobil. Cu o singura versiune în HTML și CSS se acoperă toate versiunile de ecran, adică, site-ul web creat va fi optimizat pentru toate tipurile de dispozitive: PC, tablete, telefoane mobile, etc. Acest lucru va îmbunătăți experiența utilizatorului spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu site-urile fixe atunci când sunt accesate de pe dispozitive mobile. În acest fel se reduc costurile de creație și administrare atunci când design-ul ecranului este similar pe dispozitive de mărimi diferite. Se presupune de asemenea ca evita dezvoltarea de aplicații ad-hoc pentru versiuni mobile, sau nu, de exemplu o aplicație specifica pentru iPhone, alta pentru mobile Android, etc, deși în ziua de azi site-urile pentru mobile nu pot realiza aceleași funcții ca și aplicațiile native.

Codul CAEN al afacerii este 6312: Activitati ale portalurilor web.
Aceasta clasa include ca si activitati:
–       operarea site-urilor web care folosesc un motor de cautare pentru a genera si intretine bazele de date extensibile cu adrese Internet, intr-un format usor de cautat
–       operarea altor site-uri web care actioneaza ca portaluri pentru Internet, cum sunt site-urile media care ofera un continut actualizat periodic.

Portalul web creat va oferi utilizatorilor finali, clientilor centrelor de printare si copiere, si posibilitatea de a achita online comanda plasata si optiunea de a primi produsele acasa/birou.
Prin intermediul acestui portal web utilizatorul final, orice persoana, va putea trimite la print fisierul dorit direct din telefon sau din computer cu specificatiile dorite (format, color/alb-negru) si ridica din magazin fara a mai astepta la rand sau sa ii fie livrata la adresa.
Prin portal web, utilizatorii finali pot oferi de asemenea feedback centrelor de printare si copiere; cu ajutorul acestora centrele isi pot imbunatati experienta cu clientul. Afacerea o sa vanda solutii de promovare a centrelor de printare si copiere in interiorul portalului web sub forma de abonamente lunare prin care vor fi mai aproape de clienti.

Tehnologia folosita este noua, tehnologie de editare de produse software, se va folosi un limbaj de programare pentru a scrie si implementa portalul web.

Pentru a înțelege mai bine această tehnologie, design-ul paginii web, ca și ziarele și revistele, se bazează pe coloane. Astfel că, după filozofia design-ului responsive, dacă o pagina web la rezoluția de PC (1028×768 px) are 5 coloane, pentru o tabletă (800×600 px) ar fi necesare doar 4 și în cazul unui telefon inteligent care are de obicei o lățime de 320 pana la 480 pixeli ar folosi doar 3 coloane. Nu exista alte portaluri web cu caracteristici similare in momentul de
fata, nu exista pagini web pe care sa le poti accesa de pe orice tip de dispozitiv, din care poti trimite la print si nici sa le centralizezi, cel mult exista un site general unde sunt centralizate la nivel general centrele de print dar impreuna cu restaurante si alte activitati.

Afacerea se doreste a fi dezvoltatorul si administratorul unui portal web pentru furnizorii de servicii de printare, portal rapid, versatil, de actualitate, sigure si de calitate la nivel local, iar ulterior si la nivel national prin francizare.

Practic si pe scurt portalul web va oferi urmatoarele servicii:
1.      Utilizatorul portalului va putea intra de pe orice dispozitiv (desktop, laptop, tableta, smartphone, etc);
2.      Va vedea Copy Center-urile din apropiere (cu orar, servicii, tarife, etc);
3.      Va putea selecta un Copy Center;
4.      Va putea trimite documente la imprimat direct din dispoozitiv (cu specificatii si cantitate);
5.      Va putea selecta sa plateasca la livrare sau on-line;
6.      Va putea selecta daca ridica personal sau se va livra lucrarea;
7.      Va putea acorda calificative seviciilor oferite.

Acest nivel de integrare si de facilitati este inexistent la nivel national la acest moment.

In conditiile dezvoltarii sectoarelor de IT si servicii la nivel global si la nivel national, asa cum rapiditatea si flexibilitatea vor deveni din ce in ce mai mult criterii esentiale pentru mentinerea si dezvoltarea afacerilor firmelor din domenii foarte diferite, perspectiva pentru viitor a acestei afaceri este de dezvoltare.

Care sunt „punctele tari” care te determină să crezi că vei avea succes?
Punctele tari ale afacerii
1.      Solutie unica in domeniu, la nivel national lipseste acest tip de servicii;
2.      Simplificarea si urgentarea procedurilor de lucru pentru plasarea de comenzi de imprimare/copiere generand un potential enorm de dezvoltare;
3.      Servicii de calitate, flexibile si rapide;
4.      Preturi sub nivelul pietei asigurand astfel competitivitatea inca de la inceputul afacerii;
5.      Solutii accesibile si foarte utile pentru magazinele de profil;
6.      Solutii inovative pe baza de IT de ultima generatie;
7.      Crearea unei baze de date unica a centrelor de profil ce poate creste competitivitatea si nivelul de servicii oferite;
8.      Crearea unei solutii de comunicare directa si transmitere de date si informatii foarte usor catre magazinul de specialitate dorit.

Puncte slabe
1.      Produs nou, necunoscut pe piata;
2.      Reticienta la nou atat a centrelor de copiere/imprimare cat si a utilizatorilor finali;
3.      Necesitatea unei conexiuni permanente la internet – dependenta de energie electrica si conexiunea Internet;
4.      Stabilitatea personalului – atat programatorii cat si agentii de vanzari sunt atrasi catre alte locuri de munca mai bine platite.

Oportunitati
1.      Zona de Copy Center se dezvolta foarte mult iar aceasta plaforma ajuta magazinele sa isi dezvolte game noi de produse si servicii bazate pe feedback-ul primit din partea clientului;
2.      Dezvoltarea mediului on-line, in mod specific a afacerilor web-based;
3.      Romania are un grad foarte mare de acoperire cu acces internet si una dintre cele mai rapide retele de internet la nivel european si mondial creand astfel o baza solida, larga si de viteza pentru afacere.

Amenintari
1.      Piata locala in domeniu insuficient dezvoltata;
2.      Dependenta de conexiunea Internet si alimentare cu energia electrica;
3.      Cresterea frecventei si a intensitatii atacurilor cibernetice – amenintare pentru afacerile din mediul on-line;
4.      Integrarea pe piata europeana – reglementari ale afacerilor on-line si potentiali concurenti din exteriorul tarii.

Echipa Packed for Funding
www.packedforfunding.ro